EnerGie in Beweging

praktijk voorCranio-Sacraal Therapie

ennlpt-br

U bevindt zich hier: EnerGie in Beweging > Opleidingen > Cranio-Sacraal lessen voor kinderen

Cranio-Sacraal lessen voor kinderen

Kinderen en Cranio

Werken met kinderen blijft voor mij vanzelfsprekend. De ervaringen in mijn praktijk inspireren mij nu om een volgende bewustzijnsstap te nemen. Dit omdat ik merk dat kinderen heel erg goed met Cranio-Sacraal Therapie omgaan. Het was voor mij een aangename verrassing dat kinderen de oefeningen die ze uitvoerden tijdens de behandeling doorgaven aan hun vriendjes op school. Stap voor stap leren die kinderen elkaar onbewust en spelenderwijs over lichaamsbewustzijn. Het is ook mijn ervaring dat zowel de ouders thuis als de leerkracht op school de subtiele maar niet onbelangrijke verandering in gedrag opmerken. De response varieerde van het kind ‘zit ‘lekkerder in z’n vel’, heeft ‘sprankelende oogjes’, is ‘opener’, ‘speelser’, ‘bewuster’, ‘duidelijker’, ‘evenwichtiger’ enzovoort.

Hierdoor groeide bij mij de wens om de kennis en gevoeligheid van de Cranio-Sacraal methode actiever naar kinderen over te brengen. Daarom wil ik meer dan alleen de kinderen behandelen. Ik wil mijn kennis en gevoeligheid met hun delen. Het is mijn wens dat kinderen zelf bewust mogen worden van de ander en het andere. Dat het evenwichtiger kan. Dat voelen vanzelfsprekend is. Dat ‘zijn’ en ‘voelen’ net zo vanzelfsprekend zijn als denken. Dat kinderen ervaren wat het is om te luisteren naar jezelf via het eigen lichaam. Dat ze nee mogen zeggen tegen andere kindjes als ze moe zijn, of als het teveel wordt tijdens een feestje. Dat ze bewust mogen worden dat ze vol kunnen raken van teveel informatie en indrukken. Dat ze leren hoe ze hier beter mee om kunnen gaan. Dat ze duidelijk de grenzen mogen aangeven wanneer het genoeg is. Dit voorkomt dat ze zichzelf afsluiten, vluchten, agressief of verdrietig worden.

Mijn intentie bij de behandeling van een pasgeborene of kind is om het kind bewuster, zelfverzekerder en vrijer te maken zodat het blijer kan doorgroeien. Dit is mijn wens voor ieder kind en volwassene. De keuze voor het geven van lessen aan kinderen is mijn volgende stap om deze wens te vervullen. Om de cirkel rond te maken kies ik er ook voor een integratie les te geven waarin kinderen en ouderen samen komen. De integratie les gaat over de weerspiegeling. Je kind is je eigen persoonlijke spiegel. Wat herken je hierin?

Cranio-Sacraal helpt mij herinneren dat het simpel kan, dat het anders kan. Ik help het herinneren. Ik ben een vertaler. Ik luister naar het lichaam. Ik vertaal vanuit mijn hart. Dat is voor mij Cranio-Sacraal. Dat is EnerGie in Beweging. De beweging tussen denken en voelen, het voelen en het zijn. Het is ook mijn wens om bewustwording te creëren door inzichten spelenderwijs te laten ervaren.

Ik nodig jou en je kind uit om deze ervaring mee te maken.

Doel: Spelenderwijs bewust worden.

Doelgroep: Alle kinderen die interesse hebben.

Aantal deelnemers per sessie: 2 tot 6 kinderen per les.

Leeftijdscategorieën: Telkens 3 jaar:5 t/m 7 jaar; 6 t/m 8 jaar; 8 t/m 10 jaar; 10 t/m 12 jaar; 12 t/m 15 jaar (andere leeftijdsgroepen in overleg)

Aantal lessen: telkens blokken van 4 lessen. Deze lessen zijn op maat en worden de gehele jaar door gegeven, ook tijdens de zomervakantie.

Lesduur: 1,5 uur.

Lesdagen: In overleg van maandag t/m vrijdag.

Lestijden: volgens de beschikbaarheid via de Maak een Online Afspraak, lessen vanaf 13:30 uur.

Frequentie: Om de 2-3 weken.

Behalve de achtergrond van Cranio-Sacraal Therapie komen in ieder geval de volgende thema’s ook aan bod:

• Zelfkennis als basis;
• De relatie met de ander als spiegel van jezelf;
• Wat is bewustzijn, vertrouwen, acceptatie, respect;
• Wat is verantwoordelijkheid;
• Wat is lichaamsbewustzijn;
• Wat zijn botten, spieren, pezen, organen, etc;
• Wat is aanwezigheid in het hier en nu;
• Wat is voelen en weten vanuit je hart;
• Wat is “zien” met de ogen dicht;
• Wat is “luisteren” naar het lichaam;
• Wat is energie plus energie voelen en ervaren;
• Wat is gronden, hoe werkt het en waarom;
• Wat is gezondheid, wat is gezond eten, hoeveel water drink je;
• Leren omgaan met: emoties, verdriet, boosheid, onmacht, onbegrip, verlies, sterfgeval bij familie of vrienden, etc;
• Wat is en hoe ga je om met ADHD, ADD, PDDNOS, dyslexie;
• Bij elke les is er ruimte voor vragen en thema’s die de kinderen of ouders op dat moment zelf inbrengen.

Kosten: € 45, – per kind per les.

Deze bijdrage is ex. 21% btw.
De cursussen worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Inschrijving: via e-mail of telefonisch.

Cursus locatie EnerGie in Beweging praktijk voor Cranio-Sacraal Therapie in IJsselstein (Utrecht).

Click hier voor de routebeschrijving