EnerGie in Beweging

praktijk voorCranio-Sacraal Therapie

ennlpt-br

U bevindt zich hier: EnerGie in Beweging > Opleidingen > Inhoud Introductie lessen Cranio-Sacraal Therapie

Inhoud Introductie lessen Cranio-Sacraal Therapie

De introductieavonden zijn bedoeld als kennismaking voor beginners maar zijn ook voor andere therapeuten die interesse hebben in een introductie in de zachte en diepe behandeling van Cranio-Sacraal Therapie (CST) . De introductie cursus CST via de KPIJ bestaat uit 4 bijeenkomsten. Tijdens lessen werken de deelnemers aan het hoofd ≡cranium/cranio; aan het heiligbeen ≡sacrum/sacraal en aan het middenrif. Één-voor-één worden de verschillende percepties ervaren. De deelnemers leren ook de verbanden in het lichaam te herkennen door simpele anatomische connecties te leren kennen. Indien er de ruimte voor is, komt er ook enkele technieken aan bod voor het werken in de mond, oren en ogen.

Op de introductie dagen leert u:

 • Wat is Cranio-Sacraal Therapie?
 • Hoe werkt het?
 • Voor wie is het?
 • Specialisaties:
  • Werken met pas geborenen en kinderen;
  • Werken met paarden;
  • CST in water;
  • Verdieping: Craniosacral Biodynamics.
 • Bij welke klachten heeft Cranio-Sacraal Therapie zijn waarde bewezen
 • Een betrouwbaar alternatief ontstaan vanuit de osteopathie
 • Literatuurlijst

Neem mee: papier en pen/potlood. Een reismatras of iets dat kan dienen als een zachte ondergrond om op te liggen. Neem naar behoefte een hoeslaken en een fleece deken mee.


Ervaringen van de Introductie dag Cranio-Sacraal Therapie op 6 maart 2010

In één woord: bewustwording
Wat ik hiermee bedoel is dat ik me tijdens de workshop (weer) bewust geworden ben dat ik nog veel blokkades moet oplossen om echt te kunnen voelen. Ik wist niet wat ik me van de workshop moest voorstellen, ik wilde graag ervaren wat de cranio-sacraal therapie precies inhoud. Het was heel leerzaam om mee te maken, de workshop werd met veel passie gegeven. De deelnemers waren erg gemotiveerd er was veel energie en door de hooggevoeligheid van enkele mensen kreeg de workshop een extra dimensie.

Bob Hagemans, IJsselstein

In één woord: verlichtend
Na mijn ervaring met CST bij een demonstratie op het Kursusprojekt Open Dag op 5 september 2009 is mijn dochter bij Gláucia geweest. Toen ik het resultaat zag wilde ik meer weten. Bij de workshop leerde ik niet alleen de achtergronden maar ook hoe het is om te ‘behandelen’ en ‘behandeld’ te worden. De lichamelijk effecten van CST vind ik opmerkelijk. Iemands natuurlijke energie is zeer sterk en door de CST aanraking voel je het stijgen van je energie niveau, je voelt je “genezen” van binnen uit. Er zijn geen woorden om dit te verklaren. Het is voor iedereen verschillend maar voor iedereen is het een opmerkelijke ervaring.

Bonieta Sievers, IJsselstein

In één woord: inzicht
Ik vond het een bijzondere ervaring om met een groep “vreemde” mensen in zo′n korte tijd zo′n mooie energie te vormen. Iedereen gaf elkaar het vertrouwen en dat in een wereld waarin dat niet zo gewoon meer is. De oefeningen zitten nu in mijn systeem en helpen me om steviger te staan en meer in balans door het leven te gaan. Wortel,wortel, bol… het klinkt zo gewoon maar doet zoveel.

Erika van der Tier, IJsselstein

In één woord: inspirerend
Mijn verwachting was de hoop dat en tipje van de sluier zou worden opgelicht over cranio sacraal therapie. De workshop voldeed daar zeker aan en heb ik ervaren als informatief, boeiend, respectvol en… heeft mij nog nieuwsgieriger gemaakt naar het cranio sacraal systeem en zijn werking!

Esther Bosschert, IJsselstein

In één woord: heel leerzaam!
De workshop liet mij zien, dat je met heel weinig energie al resultaten kunt behalen. Dit gegeven heeft mij geïnspireerd om hier verder mee door te willen gaan.

Jan Mulder, Wijk bij Duurstede

In één woord: energie!
Een zeer prettige kenismaking met cranio sacraal. Duidelijke uitleg. Veel inspiratie.

Joanne Schram, IJsselstein

In één woord: Voldaanheid of Tevreden of Saamhorigheid.
Het was een intieme,veilige ochtend waar een sfeer van vertrouwen hing met eensgezinde mensen. Er was ruimte genoeg voor vragen en overal werd ruim tijd voor genomen. Voor mijn gevoel was 1 ochtend te kort,want ik wil nog zòveel meer weten.

Karin Visscher, IJsselstein

In één woord: inspiratie
De combinatie van theorie, levendige praktijkvoorbeelden, ervaringsoefeningen en het “tafelwerk”, maakt dat ik in een paar uur de essentie van Cranio-Sacraal Therapie begrijpt. Jouw inspirerende manier van vertellen Gláucia, levert mij op dat ik het ga “doorvoelen”. Het heeft mijn verwachting overtroffen.

Marjolijn van Dam, IJsselstein

In één woord: bevestiging
Bevestiging dat ik de goede weg ben ingeslagen om nog dichter bij mezelf te komen. Ik vond het een fijne groep met veel verschillende mensen en met veel voelbare energie. Ik wil graag bij het vervolg zijn van de cursus want ik wil meer weten en hoe ik dit in mijn leven kan toepassen dus ik wil graag op de hoogte gehouden worden.

Tineke van Beuningen, IJsselstein

In één woord: “Een kadootje”
Jouw onvoorwaardelijke aandacht voor ons als groep en voor mij als individu heeft een grote indruk op mij gemaakt. Je hebt ons met simpele oefeningen laten voelen wat er met Cranio Sacrale therapie bereikt kan worden.

Tineke van Dam, IJsselstein