EnerGie in Beweging

praktijk voorCranio-Sacraal Therapie

ennlpt-br

U bevindt zich hier: EnerGie in Beweging > Opleidingen > Inhoud Vervolglessen Cranio-Sacraal Therapie

Inhoud Vervolglessen Cranio-Sacraal Therapie

De kennis van de Introductie Dagen is noodzakelijk om direct met het vervolg aan de slag te kunnen gaan.

Bij de kennismaking eindigden de deelnemers op tafel om de subtiele aanraking van Cranio-Sacraal Therapie zelf te mogen ervaren. Tijdens het vervolg starten de deelnemers meteen op tafel na het opfrissen van de kennis van de Introductie Dag. Tijdens de kennismaking werkten de deelnemers aan het hoofd (≡cranium/cranio); aan het heiligbeen (≡sacrum/sacraal) en aan het middenrif. In het vervolg wordt er op tafel uitgebreid met deze drie gebieden gewerkt. Één-voor-één worden de verschillende percepties ervaren. In het vervolg leren deelnemers ook de verbanden in het lichaam te erkennen door simpele anatomische verbanden te leren kennen. Indien er de ruimte voor is, komt er ook een verdieping met enkele technieken voor het werken in de mond, oren en ogen.

Al en al worden er duidelijke stappen genomen in bewustzijnsvergroting die leiden tot inzichten in de samenwerking tussen lichaam en geest. Zoals bij de kennismaking eindigen deelnemers met een ruimere perceptie van hun zelf, van hun opvattingen, met een diepere innerlijke rust plus een gezonde gevoel van eigen waarde en welzijn. Zelfs na zo’n korte workshop zijn mensen bewuster en evenwichtiger, beter geconcentreerde en respectvoller naar zichzelf.

Neem mee: papier en pen/potlood. Een reismatras of iets dat kan dienen als een zachte ondergrond om op te liggen. Neem naar behoefte een hoeslaken en een fleece deken mee.