EnerGie in Beweging

praktijk voorCranio-Sacraal Therapie

ennlpt-br

U bevindt zich hier: EnerGie in Beweging > De Therapie > Kinderen en Cranio

Kinderen en Cranio

Werken met kinderen blijft voor mij vanzelfsprekend. De ervaringen in mijn praktijk inspireren mij nu om een volgende bewustzijnsstap te nemen. Dit omdat ik merk dat kinderen heel erg goed met Cranio-Sacraal Therapie omgaan. Het was voor mij een aangename verrassing dat kinderen de oefeningen die ze uitvoerden tijdens de behandeling doorgaven aan hun vriendjes op school. Stap voor stap leren die kinderen elkaar onbewust en spelenderwijs over lichaamsbewustzijn. Het is ook mijn ervaring dat zowel de ouders thuis als de leerkracht op school de subtiele maar niet onbelangrijke verandering in gedrag opmerken. De response varieerde van het kind ‘zit ‘lekkerder in z’n vel’, heeft ‘sprankelende oogjes’, is ‘opener’, ‘speelser’, ‘bewuster’, ‘duidelijker’, ‘evenwichtiger’ enzovoort.

Hierdoor groeide bij mij de wens om de kennis en gevoeligheid van de Cranio-Sacraal methode actiever naar kinderen over te brengen. Daarom wil ik meer dan alleen de kinderen behandelen. Ik wil mijn kennis en gevoeligheid met hun delen. Het is mijn wens dat kinderen zelf bewust mogen worden van de ander en het andere. Dat het evenwichtiger kan. Dat voelen vanzelfsprekend is. Dat ‘zijn’ en ‘voelen’ net zo vanzelfsprekend zijn als denken. Dat kinderen ervaren wat het is om te luisteren naar jezelf via het eigen lichaam. Dat ze nee mogen zeggen tegen andere kindjes als ze moe zijn, of als het teveel wordt tijdens een feestje. Dat ze bewust mogen worden dat ze vol kunnen raken van teveel informatie en indrukken. Dat ze leren hoe ze hier beter mee om kunnen gaan. Dat ze duidelijk de grenzen mogen aangeven wanneer het genoeg is. Dit voorkomt dat ze zichzelf afsluiten, vluchten, agressief of verdrietig worden.

Mijn intentie bij de behandeling van een pasgeborene of kind is om het kind bewuster, zelfverzekerder en vrijer te maken zodat het blijer kan doorgroeien. Dit is mijn wens voor ieder kind en volwassene. De keuze voor het geven van lessen aan kinderen is mijn volgende stap om deze wens te vervullen. Om de cirkel rond te maken kies ik er ook voor een integratie les te geven waarin kinderen en ouderen samen komen. De integratie les gaat over de weerspiegeling. Je kind is je eigen persoonlijke spiegel. Wat herken je hierin?

Cranio-Sacraal helpt mij herinneren dat het simpel kan, dat het anders kan. Ik help het herinneren. Ik ben een vertaler. Ik luister naar het lichaam. Ik vertaal vanuit mijn hart. Dat is voor mij Cranio-Sacraal. Dat is EnerGie in Beweging. De beweging tussen denken en voelen, het voelen en het zijn. Het is ook mijn wens om bewustwording te creëren door inzichten spelenderwijs te laten ervaren.