EnerGie in Beweging

praktijk voorCranio-Sacraal Therapie

ennlpt-br

U bevindt zich hier: EnerGie in Beweging > De Therapie > Gláucia Maps

Gláucia Maps

Hieronder een overzicht van de KPIJ lessen met achtergrond informatie over Stilte in Beweging en de introductie voor “Gláucia Maps” via Stilte in Beweging. Dit is de beschrijving van waar de focus ligt tijdens de KPIJ lessen, privé lessen voor kinderen, volwassen, ervarene therapeuten en ook in elke privé sessie.

Tijdens deze 4 dinsdagavonden leer je de achtergrond van Cranio-Sacraal Therapie (CST). Ook deel ik mijn eigen perspectief met je, Stilte in Beweging (SiB). De achtergrond van SiB is CST, het bestaat letterlijk uit alles wat ik tot nu toe ervaren en geleerd heb. In 2019 bestaat de praktijk EnerGie in Beweging 15 jaar. Ik ontwikkel SiB ruim 10 jaar. SiB is het beste van het beste dat ik in mijn hele leven ervaren heb. SiB is de verdieping op de verdieping. SiB is de verfijning op de verfijning. SiB is preciezer werken, preciezer waarnemen. SiB is thuis komen in jezelf. SiB is bewust worden van lichaam en geest en hun interactie. SiB is meditatie, is lichaamswerk, is ademhaling, is anatomie, is fysiologie, etc. Toch is SiB eenvoudig bruikbaar in je dagelijks leven.

Deze 4 dinsdagavonden doe je zowel voor je zelf als voor anderen! De keuze is aan jou! Het is leren om jezelf te behandelen en jezelf waar te nemen. Het is jezelf leren gronden en gegrond blijven. Het is telkens de interactie tussen lichaam en geest, tussen voelen en waarnemen, tussen zijn en doen, steeds weer deze bewustwording. Bewustzijn en handelen zijn jouw eigen keuze, komen vanuit jouw vrije wil, het is je recht, je eigen verantwoordelijkheid.
SiB is bewust naar jezelf luisteren in Stilte. Dit terwijl jij en de wereld in beweging zijn. Dit is een complexe balans en toch zo kinderlijk eenvoudig. Het is je recht! Dat ga jij in deze 4 dinsdagavonden ervaren, je eigen Stilte in Beweging.

Bij elke les zijn er deelnemers die verschillende vragen hebben over het lichaam, emoties, de mentale en spirituele toestanden in zichzelf, maar ook voor kinderen, partners en vrienden. Daarom werkt SiB ook voor anderen en niet alleen voor jezelf. Wanneer jij beseft waar het om gaat dan wordt de ander ook bewust dat “HET ANDERS KAN”. Het gaat immers om wat jij zelf kunt doen en zijn! En het kan zo simpel zijn als water drinken, groenten en fruit eten, wandelen en fietsen. Wanneer jij bewust wordt van wat jijzelf kunt doen voor jezelf, dan leer de ander dat ook! Het gaat om de samenwerking!

De 4 dinsdagavonden zijn dankzij de KPIJ in een bijzonder grote ruimte waarin maximaal 16 mensen aan kunnen deelnemen. Dit houdt in dat jij in een ruimte bent met 15 andere mensen die hetzelfde willen, op hun eigen manier! Dit is pure rijkdom! Dit is de grootste kracht, de interactie, de verschillende invalshoeken, dat iedereen op zijn eigen manier is en doet, dat de 4 verschillende dinsdagavonden de deelnemers verrijken. Dit door de samenwerking, het respectvol uitwisselen van kennis, het welkom zijn en de veiligheid om te mogen zijn zoals jij bent. Elke deelnemer brengt zijn of haar bijzondere manier van zijn en we komen bij elkaar om te zijn, om vragen te stellen, om helderheid te krijgen, om bewust te worden van wat mogelijk is.
Het doel van de 4 dinsdagavonden? Geluk! Hartgeluk! Zo simpel en zo mogelijk in 4 dinsdagavonden!

Tijdens een sessie, zijn we partners, ik bied jou de “Gláucia Maps” aan en jij, en alleen jij, beslist de weg die je kiest en hoe die eruit ziet. Het is jouw pad, ik loop mee en begeleid je. Ik begeleid je in de zin van dat ik je voorstel doe. Dan kan ik je bewust maken van hoe jij naar jezelf luistert. Ik doe dit vanuit mijn eigen natuurlijke gevoeligheid. Luisteren naar elke lichaamscel is mijn natuurlijk talent. Vertalen wat ik voel, zie en waarneem hoort erbij. Gláucia Maps is de vertaling die jou helpt te beseffen hoe krachtig, gevoelig en bewust jij bent. Gláucia Maps is afgestemd op de weg terug naar huis! Jouw weg! Jouw thuis komen!

Deze 4 dinsdagavonden gaan ook over gevoeligheid. Ze gaan over je zelf ontdekken, dat jij bewust wordt: wat voel ik, wat kan ik hiermee, hoe ga ik ermee om?
Wat je kunt verwachten tijdens deze 4 dinsdagavonden is dat al je vragen en nieuwsgierigheid over lichaam, geest, emoties en spiritualiteit beantwoord worden! Ik beweer niet dat ik alle antwoorden heb, ik beweer wel dat wanneer iets zich buiten mijn eigen kennis en ervaring bevind dat ik wel weet waar ik de antwoorden kan vinden, of liever nog in ontvangst kan nemen! Dat ga ik je bewust van maken! Om je eigen antwoorden weten te vinden!

Dit heeft ook met geluk te maken, ben jij gelukkig in je keuzes en je dagelijkse leven? Tijdens de 4 dinsdagavonden leer je hoe je hier zelf mee omgaat met behulp van Cranio-Sacraal Therapie en Gláucia’s Maps en de verbinding ertussen die Stilte in Beweging is. Jij zet de Gláucia Maps aan en ik begeleid je in de weg die ik al ken en waarvan jij weet maar je misschien vergeten bent! Daar gaan deze 4 dinsdagavonden over, bewust worden van wie, hoe, wat jij bent. En weten, dat het ALTIJD, ANDERS KAN! Als laatste, Gláucia Maps heeft altijd Hartgeluk als eindbestemming!

Ken je mensen die willen weten wat Stilte in Beweging is met Cranio-Sacraal Therapie als achtergrond, stuur dan a.u.b. deze informatie/link naar hen door. Alvast bedankt hiervoor.

Heb je eerder mee gedaan, kom dan voor de herhaling om je kennis te verdiepen! Het gaat om oefenen, oefenen, oefenen! En zoals jij leest, ik blijf in beweging in de stilte, dus elke cursus, elke groep deelnemers stelt andere vragen en we kunnen telkens dieper en dieper, stiller en stiller in onszelf. Het gaat om jou. Wanneer jij 6 maanden geleden de 4 avonden hebt gedaan dan bent jij 6 maanden verder in je bewustzijnproces, en ik ook in de mijne! Daarom heten deze cursussen Persoonlijke Ontwikkeling!

De hartelijke groeten van Gláucia

Deze Stilte in Beweging cursus wordt ook in het weekend van 10u t/m 16u aangeboden voor volwassenen en ervaren therapeuten. De locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers. Tot 9 deelnemers zijn de lessen in de Praktijk EnerGie in Beweging in IJsselstein.
De eigen bijdrage hiervoor is € 315,-.